Vanligheter & Konstigheter

Gillar att uttrycka mig och mina vanligheter & konstigheter i formatet text. Inget är för litet eller för stort. I mina mått mätt. En salig blandning av vardag & familj, träning & fitness, mat & gotterier, jobb & hudvård, eftersom mitt jobb är hudvård. Uppblandat med en skvätt heminredning ibland och lite kreativt pyssel och annat. Den som lever får se...

Helgen börjar gott.

Publicerad 2015-09-26 10:06:40 i Mat,

Lördagsmorgon och tid för frukost!
Och då menar jag FRUKOST!!!
För idag är det inte bråttom iväg till jobb eller nån match eller träning för nåt barn. För en gångs skull. 
Okej, familjens överhuvud har åkt iväg till jobb, men inget nytt under solen med det i och för sig. 
Så, vi andra glider runt i morgonrockarna och bara är. I nån timma. Sen är rastlösheten tillbaka. 

Nöjd att jag kunde ta med en kaffe tillbaks ner i sängen för att läsa lite i lugn och ro, i ungefär 8,5min, för sen skulle visst ett Playstation tydligen uppdateras och Wi-fi:et skulle stängas av och sättas igång och det var det ena med det fjärde, så det vara bara att hoppa ner i raggsockorna och lösa 10-åringens katastrofproblem. 

Men nu är allt åter i frid så jag passar på att börja dagen med att freestyla fram en ny rätt i köket. 
Eller förändra en befintlig kanske man kan säga. 

Det var löjligt gott kan jag meddela. 

Egentligen vet jag inte vad man ska kalla den, men typ "Omelettpannkaka" känns ganska nära till hands. 

Grundreceptet för en person:
1 ägg
ca 0,5 dl äggvita (mer går fint om man vill)
ca 150g keso
1msk fiberhusk

(Glömmer man, eller struntar i Fiberhusken så smakar det endast omelett och får en helt annan konsistens. Tro mig, har missat det själv 2ggr, det blir inte bra!)

Blanda ihop. Stek på medelvärme i lite kokosolja. 
Vänd efter ca 10-15min. Stek lika länge (typ) på andra sidan. 

Alla mått är höftade mer eller mindre, så man får gå lite på känsla och sånt. 

Oftast har jag haft lite saffran i, ibland vaniljpulver, ibland lite havregryn. 
Man kan variera efter vad man gillar. 
Ovanpå kan man ringla lite flytande honung eller lönnsirap. 
Till kan man ha bär, kvarg, troligtvis vad som helst, men det här är vad jag oftast har. 

Idag provade jag en ny grej. 
Hade förutom i grundreceptet ca 1msk kakao och typ en knivsudd vaniljpulver. 
När den var klar smetade jag på ca 1msk "Peanutbutterchocolateswirl" och skivade på en halv banan. 

Åh herregud vad gott det vaaaa!!!!

Den här rätten har jag även gjort som lunch rätt mycket, och middag nån gång också. Funkar när som helst. 
Är gott, mättande och nyttigt!
Eller ja, nyttighetsgraden beror ju på vad man väljer att ha på såklart. 
Men idag är det LÖRDAG och då får jag göra och äta vad jag vill. 

Övervägde att ha sprutgrädde på idag, men valde bort det. Och det va nog tur, blev trögt att få i sig allt mot slutet ändå, med mackor och kaffe och allt. 
Men jag tror det vore sjukt gott...😋

Note till alla andra: Prova det här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra L

34 år ung. Bor i Sollentuna med man och två killar på 6 och 10 år. Arbetar som hudterapeut. Driver en hudvårdssalong i Sollentuna. Älskar styrketräning sedan ett par år tillbaka. Jobbar med att karva och harva fram en killer body som jag förr eller senare kan ställa på en scen och tävla i någon form av fitness. När det blir av återstår att se, då det visat sig vara sjuhelvetes svårt och otroligt tålamodskrävande. Inte en av mina bästa egenskaper! Har nämligen ingen lust att stå där och skämmas, så ingen extra brådska med det. För övrigt är jag en ganska rastlös själ som gillar att ha många strängar på min lyra, vilket troligtvis kommer visa sig i bloggen. Dessutom är två av mina bästa kompisar ironi och sarkasm, och även dom kan komma att dyka upp lite här och var. Jaa, det var ett lite intro av mig själv det...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela